29.3. a 1.4. máme zavřeno

Max Flow HPA nízkotlaký regulátor

Max Flow HPA nízkotlaký regulátor

3 700,00 Kč s DPH



Dostupnost: Není skladem

E111

: EPeS

Koupí tohoto produktu získáte 37 bodů.
Jak fungují věrnostní body?


Obsah balení

Nízkotlaký HPA regulátor MaxFlow, dvě destrukční samolepky, dva imbusové klíče, náhradní o-kroužek pístu, dlouhý stavěcí šroub tlaku, návod k použití.

Obecné

Nízkotlaký HPA regulátor MaxFlow lze použít s jakoukoliv standardní HPA lahví určenou pro paintball. Doporučený vstup pro regulátor MaxFlow (resp. výstupní tlak regulátoru lahve) je 850 PSI. S nižším vstupním tlakem regulátor funguje, avšak nelze zaručit plnohodnou funkci. Nepoužívejte vyšší vstupní tlak než 900 PSI.

Instalace na lahev

Před instalací regulátoru MaxFlow na lahev se ujistětě, že je povolený šroub regulace tlaku. Ten by měl být zároveň se stěnou, nebo vyčnívat nad stěnu hlavy regulátoru. Regulátor je po vyndání z balení povolený, tzn. připravený k instalaci na lahev. Regulátor utahujte ve směru hodinových ručiček, dokud není plně našroubován na lahev. O-kroužek na lahvi těsní obvodově a není nutné regulátor na lahev dotahovat velkou silou.

Aktivace/deaktivace a regulace tlaku

Funkci aktivace/deaktivace a regulaci zastává na regulátoru imbusový šroub umístěný v hlavě regulátoru. Pomalým šroubováním ve směru hodinových ručiček dojde nejprve k otevření lahve a poté k nárůstu tlaku. Utahujte dokud nedojde k dosažení požadovaného tlaku. Chcete-li výstupní tlak regulátoru snížit, nebo regulátor vypnout, otáčejte stavěcím šroubem proti směru hodinových ručiček – tlak v regulátoru však neklesne, dokud nedojde k upuštění vyššího tlaku, který už v komoře regulátoru je. Toho lze docílit například opakovaným odpojením a zapojením hadice.

Stavěcí šroub lze zajistit menším červíkem umístěným z boku v drážce hlavy regulátoru. Před dalším nastavením tlaku je nutné zajišťovací červík povolit. Zajišťovací červík nikdy neutahujte velkou silou, mohlo by dojít k poškození závitu stavěcího šroubu.

Regulátor pracuje s výstupními tlaky 0–225 PSI. Po vypnutí regulátoru, resp. uzavření lahve, lze upustit tlak v regulátoru prostým vložením imbusového klíče do rychlospojky a stisknutím zpětného ventilu.

Demontáž regulátoru z lahve a jeho opětovná instalace

Regulátor lze z lahve demontovat i bez vypnutí a vypuštění tlaku. K úniku tlaku z regulátoru dojde v momentě, kdy o-kroužek lahve přestane těsnit. U regulátoru MaxFlow nehrozí poškození o-kroužku lahve.

Pokud dojde k odmontování regulátoru z lahve bez vypnutí, je nutné před opětovnou instalací na jinou lahev povolit stavěcí šroub, Každá lahev nemá identický výstup, výšku pinu, tvar pinu a proto se může výstupní tlak regulátoru MaxFlow lišit.

Při instalaci na stejnou lahev, na které byl MaxFlow nastaven na požadovaný tlak a poté demontován, není třeba povolovat stavěcí šroub. Po opětovné instalaci bude na regulátoru MaxFlow opět ten stejný, již dříve nastavený tlak.

Bezpečnostní ventil

Regulátor MaxFlow je osazen nastavitelným bezpečnostním ventilem. Jeho nastavení lze provést po odšroubování červené krycí matice proti směru hodinových ručiček. Pod červenou maticí se nachází stavěcí šroub pro klíč velikosti 9. Otáčením ve směru hodinových ručiček se zvyšuje tlak, při kterém začne bezpečnostní ventil unikat. Otáčením proti směru hodinových ručiček, se snižuje tlak, při kterém začne bezpečností ventil unikat. 

DŮLEŽITÉ: S bezpečnostním ventilem manipulujte pouze tehdy, pokud je regulátor demontován z lahve! Stavěcí šroub nikdy nesmí přesáhnout hranu krycí matice!

Tournament lock

Po nastavení požadovaného tlaku lze regulátor zapečetit proti změně jeho nastavení. MaxFlow umožňuje několik způsobů zapečetění nastaveného tlaku.

1) Destrukční samolepka s unikátním číslem. Touto samolepkou lze přelepit otvor se stavěcím šroubem a bez jejího protrhnutí nelze se šroubem manipulovat. Organizátor akce si pouze opíše unikátní číslo. Destrukční samolepky jsou součástí balení. Náhradní destrukční samolepky lze zakoupit na našem eshopu nebo u našich partnerů.

2) Plastová stahovací páska.​ Po zajištění stavěcího šroubu pomocí červíku v drážce hlavy regulátoru lze tento pojistný červík překrýt plastovou stahovací páskou, kterou jsou organizátoři akcí běžně vybaveni. Bez toho, aniž by se páska přestřihla, nelze pojistný červík povolit – tj. nelze měnit nastavení tlaku pomocí velkého stavěcího šroubu.

3) Standardní pojetí tournament lock. Krytka, jenž se přendá přes hlavu regulátoru a zajistí se proti odstranění pomocí plastové stahovací pásky od organizátora. Tyto krytky bude možné vytisknout na 3D tiskárně a soubor pro tisk je volně dostupný na našem eshopu.

Údržba regulátoru
Regulátor musí být před údržbou demontován z lahve!
1) Před rozebráním regulátoru je nutné zcela povolit a vyndat dva protilehlé zajišťovací červíky ze spodní části hlavy regulátoru a poté hlavu regulátoru vyšroubovat směrem nahoru.
2) Po otočení regulátoru vypadne 10 talířových pružin a rovná nerezová podložka.
3) Směrem od lahve vytlačte píst směrem nahoru.
4) Vnitřek těla regulátoru vyčistěte pomocí hadříku* a odstraňte veškeré nečistoty.
5) Pomocí tupého nastroje (např. plochého šroubováku) sundejte z pístu o-kroužek a očistěte.
6) Talířové pružiny a podložku otřete do čista.
7) Vnitřek těla regulátoru, který je v kontaktu s o-kroužkem, namažte slabým filmem maziva** po celém obvodu až po vnitřní hranu v úrovni výstupů regulátoru.
8) Nasaďte o-kroužek pístu a po obvodu namažte. Takto namazaný píst vložte do těla regulátoru a zasuňte. Píst se při zasouvání s největší pravděpodobností vzpříčí a netrefí se do středového otvoru. Směrem od lahve jej tedy vyrovnejte pomocí malého imbusového klíče.
9) Na velký imbusový klíč nasaďte 5 párů (10 kusů) talířových pružin dle diagramu. Takto sestavené pružiny vsuňte do těla regulátoru a klíč vytáhněte. Na pružiny poté položte poslední rovnou nerezovou podložku.

()()()()()

10) Na tělo regulátoru našroubujte hlavu do pozice Assembly Check​ a zajistěte pomocí dvou červíků.
11) Směrem od lahve zatlačte na píst. Ten by měl částečně zajet a stlačit talířové pružiny.
*Hadřík lze navlhčit lihem.
**K mazání doporučujeme používat mazivo 
TechT Gun Sav, nebo maziva na bázi silikonu. WD-40 a podobná maziva poškozující těsnění nejsou vhodná!

DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ

●  Regulátor ​nikdy nerozebírejte,​ je-li namontován na lahvi / pod tlakem!
●  Stavěcí šroub bezpečnostního ventilu ​nikdy zcela nevytahujte,​ je-li regulátor namontován na lahvi / pod
tlakem!
●  Nepoužívat​s CO2!
●  Pokud je základní 8mm stavěcí šroub při požadovaném výstupním tlaku o více než ​4 mm (4 otáčky závitu)
utopený ​pod hranou hlavy regulátoru, zaměnte ho za delší 12mm stavěcí šroub, který je součástí balení.
●  Všechny výstupní porty regulátoru lze zaměnit bez zhoršení průtoku vzduchu.
●  Regulátor lze používat pouze našroubovaný přímo na HPA láhev. Při použití externího ON/OFF ventilu nebo
jiného použití než přímo na HPA lahvi nebude regulátor fungovat!
●  Regulátor MaxFlow používá unikátní konstrukční řešení a pracuje s otevíracím pinem HPA lahve. Proto je jeho perfektní funkce závislá na stavu výstupního ventilu HPA lahve – resp. těsnění otevíracího pinu lahve. Při nestandardním chování regulátoru MaxFlow nejprve zkontrolujte stav těchto těsnění.