29.3. a 1.4. máme zavřeno

Baterie 7,4v 600mAh (20C) Li-Pol pro AEP

Baterie 7,4v 600mAh (20C) Li-Pol pro AEP Zobrazit větší

Malá Li-Pol baterie s AEP konektorem určená pro AEP pistole.

380,00 Kč s DPH



Dostupnost: Skladem

> 50 ks

ER001

: Electro River

Koupí tohoto produktu získáte 3 bodů.
Jak fungují věrnostní body?


Lithium-iontové polymerní (Li-Pol/Li-Po) články jsou nástupci známých lithium-iontových (Li-Ion) článků. Hlavní výhodou Li-Pol akumulátorů je poměr kapacity a velikosti. Mají velmi kompaktní rozměry při zachování velmi vysoké proudové účinnosti, což umožňuje zvolit vhodný balíček prakticky pro každou repliku AEG. Nemají takzvaný "paměťový efekt". Lze je tedy velmi často dobíjet, aniž by se předtím vybily. Časté nabíjení je pro tento druh akumulátorů výhodné.

Nezapomeňte Li-Pol akumulátory nevybíjet pod 3V na naopak akumulátor nenabíjet nad 4,2V na článek. Další výhodou Li-Pol článků je malé procento samovybíjení. Nepoužívaný článek ztratí za měsíc asi 3-5% energie. Akumulátor byste si měli tedy hlídat, protože při velmi dlouhém skladování může vybíjení pod přípustnou minimální hodnotu (3V na článek) a nevratné chemické reakce vést ke zhoršení vlastností balíčku včetně trvalého poškození a v krajním případě i ke vznícení. Nepoužívaný Li-Pol pack by měl mít průměrné nabití přibližně 70%.

Při správném používání je pracovní doba Li-Pol akumulátorů v průměru 500-700 cyklů. Důležitým aspektem je teplota, při které mohou LiPol akumulátory pracovat. Na rozdíl od jiných dobíjecích baterií se články Li-Pol dobře vyrovnávají s nízkými teplotami. Místo toho by se měly nabíjet při pokojové teplotě. Pro zachování dobrého stavu LiPo akumulátorů by měly být během nabíjení vyváženy servisním konektorem, který má většina LiPol akumulátorů. (dobrá Li-Pol nabíječka má vestavěný balancér).

Pokud se rozhodnete si vyměnit konektor na baterii sami nebo jinde než u nás, automaticky tím zaniká záruka.

Výměnu konektoru u baterií tedy prosím vždy řešte skrze nás.

Typ konektoruAEP