Hlava pístu - ULTRA LIGHT

Hlava pístu je vyrobena z konstrukčního plastu TECAFORM jinak také známý jako POM. Na CNC obráběcím centru. Díky tomuto materiálu a promyšlené konstrukci bylo docíleno celkové hmotnosti pouze  5,9g . Takto nízká váha zvyšuje životnost mechaboxu a...
Hlava pístu je vyrobena z konstrukčního plastu TECAFORM jinak také známý jako POM. Na CNC obráběcím centru. Díky tomuto materiálu a promyšlené konstrukci bylo docíleno celkové hmotnosti pouze  5,9g . Takto nízká váha zvyšuje životnost mechaboxu a také zvyšuje úsťovou rychlost (pružina musí rozpohybovat menší hmotnost a díky tomu je píst rychlejší). Na čelní straně je vyvrtáno 9 otvorů. Těmito otvory při stlačování proudí vzduch, který roztahuje těsnící O kroužek a ten lépe utěsní prostor mezi hlavou pístu a válcem. Na zadní straně hlavy pístu bylo vyvrtáno 8 otvorů, které výrazně snížily celkovou hmotnost. Tato hlava pístu neobsahuje axiální kuličkové ložisko. Místo ložiska byla použita podložka z materiálu TECAFORT, která má naprosto stejné rozměry jako ložisko ale její hmotnost je 1,5g (pro porovnání hmotnost ložiska je 3,8g). Vzhledem k tomu že tato hlava pístu je určena pro pružiny maximálně M130 nedochází k tam velkým silám uvnitř pružin, které působí zkroucení pružiny při stlačování. Není tedy potřeba používat 2 axiální ložiska (jedno na hlavě pístu, druhé na vodiči pružiny), bohatě stačí pouze ložisko na vodiči pružiny. Při instalaci doporučujeme použít loctite, jinak hrozí poškození hlavy!!! Hlavu pístu - ULTRA LIGHT doporučujeme používat maximálně do pružiny M130 . U silnějších pružin by mohlo dojít k vytržení šrouby za závitu v hlava pístu. Taktéž při montáži hlavy pístu na píst nedotahujte šroub maximální silou. Nemusíte se bát že by se hlavy pístu samovolně uvolnila.  Výhody : Extrémně nízká hmotnost =>zvýšení úsťové rychlosti Dokonalé utěsnění prostoru mezi hlavou pístu a válcem   Technické parametry: Celková hmotnost 5,9g Změna úsťové rychlosti*                                  + 7 m/s Materiál TECAFORM (POM) Použití všechny druhy mechaboxů; do pružiny M130 *Jedná se pouze o orientační hodnotu. Tato hodnota byla získána porovnáním se základní vzduchotechnikou na pružině M120.  Obsah balení: 1x Hlava pístu 1x Těsnící O kroužek 1x Podložka (matice) 1x Šroub
Zobrazit

299,00 Kč s DPH



Dostupnost: Skladem

> 5 ks

ASPARTS009

: AirsoftParts

Koupí tohoto produktu získáte 2 bodů.
Jak fungují věrnostní body?


Hlava pístu je vyrobena z konstrukčního plastu TECAFORM jinak také známý jako POM. Na CNC obráběcím centru. Díky tomuto materiálu a promyšlené konstrukci bylo docíleno celkové hmotnosti pouze 5,9g. Takto nízká váha zvyšuje životnost mechaboxu a také zvyšuje úsťovou rychlost (pružina musí rozpohybovat menší hmotnost a díky tomu je píst rychlejší). Na čelní straně je vyvrtáno 9 otvorů. Těmito otvory při stlačování proudí vzduch, který roztahuje těsnící O kroužek a ten lépe utěsní prostor mezi hlavou pístu a válcem.

Na zadní straně hlavy pístu bylo vyvrtáno 8 otvorů, které výrazně snížily celkovou hmotnost. Tato hlava pístu neobsahuje axiální kuličkové ložisko. Místo ložiska byla použita podložka z materiálu TECAFORT, která má naprosto stejné rozměry jako ložisko ale její hmotnost je 1,5g (pro porovnání hmotnost ložiska je 3,8g). Vzhledem k tomu že tato hlava pístu je určena pro pružiny maximálně M130 nedochází k tam velkým silám uvnitř pružin, které působí zkroucení pružiny při stlačování. Není tedy potřeba používat 2 axiální ložiska (jedno na hlavě pístu, druhé na vodiči pružiny), bohatě stačí pouze ložisko na vodiči pružiny.

Při instalaci doporučujeme použít loctite, jinak hrozí poškození hlavy!!!

Hlavu pístu - ULTRA LIGHT doporučujeme používat maximálně do pružiny M130. U silnějších pružin by mohlo dojít k vytržení šrouby za závitu v hlava pístu. Taktéž při montáži hlavy pístu na píst nedotahujte šroub maximální silou. Nemusíte se bát že by se hlavy pístu samovolně uvolnila. 

Výhody:

  • Extrémně nízká hmotnost =>zvýšení úsťové rychlosti
  • Dokonalé utěsnění prostoru mezi hlavou pístu a válcem

 

Technické parametry:

Celková hmotnost5,9g
Změna úsťové rychlosti*                                 + 7 m/s
MateriálTECAFORM (POM)
Použitívšechny druhy mechaboxů; do pružiny M130

*Jedná se pouze o orientační hodnotu. Tato hodnota byla získána porovnáním se základní vzduchotechnikou na pružině M120. 

Obsah balení:

  • 1x Hlava pístu
  • 1x Těsnící O kroužek
  • 1x Podložka (matice)
  • 1x Šroub